torstai 20. toukokuuta 2010

Omat Laitteet 18.5.2010

Tiistaina 18.5. Artturissa vietettiin historian toista Omat Laitteet -iltaa. Edelliskuukauden esiintyjättömyys oli muuttunut täydeksi rosteriksi esiintyjiä valmiina täyttämään kuuntelijoidensa mielet ja kielet suurella äänitaiteella sekä koukuttavilla oivalluksilla. Yleisöä oli saapunut paikalle kaikki odotukset ylittävä määrä, joten illasta saattoi jo ennen ensimmäistäkään esitystä veikata todellista menestystä. Menestys illasta myös tuli, kiitos upeiden artistien sekä innostuneen yleisön.

Artisteja oli mukaan ilmoittautunut maksimimäärä, eli neljä kokoonpanoa. Nämä yhtyeet valitsivat esiintymisvuoronsa ilmoittautumisjärjestyksessä ja niinpä yleisö sai kuultavakseen mielenkiintoisen kattauksen uutta ja originellia elektronista musiikkia. Ohessa materiaalia jokaisesta esityksestä (artistien nimet toimivat yhteydenotto-linkkeinä):


Opal

Kolmijäseninen Opal aloitti toisen Omat Laitteet -illan tarjoten kuulijoille hauskan ja monipuolisen kattauksen ei-itseään-liian-vakavasti-ottavaa pop-musiikkia. Opalin musiikissa sulautuivat saumattomasti yhteen legendaaristen analogisyntikoiden omaperäinen pörinä ja positiivisella tavalla vinksahtanut luova ajattelu. Erityistunnelmaa esitykseen tuotiin sydämet sulattaneilla kissa-äänillä valkoisesta lelusyntikasta. Blogiin Opal valitsi kuultavaksi esityksen ensimmäisenä tulleen teoksen "Preparing for Take-Off".


I'm With Machine

I'm With Machine valtasi seuraavaksi Omat Laitteet -lavan mielenkiintoisella äänikudelmallaan joka muodostui monista erilaisista efektilaitteista ja itsetehdyistä äänilähteistä. Parikymmenminuuttinen noisematto laskeutui Artturin ylle tuoden mukanaan metelin ilosanomaa ja osoittaen samalla osaltaan kuinka monenlaista musiikkia voidaan OL-illoissa esittää. Blogiin valittiin äänikudelman loppuosa näytteeksi.


ARNREALM

ARNRealm nousi kolmantena kokoonpanona Omat Laitteet -lauteille vyöryttäen neljän soittajansa voimin runsaslukuiselle yleisölle hiottua ja monipuolisen leikittelevää tanssimusiikkia. ARNRealm oli miksannut kappaleensa yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi luoden musiikillisesta matkasta miellyttävää ylä- ja alamäkien kokonaisuutta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältäneeltä kokonaisuudelta yhtye valitsi blogiin kuultavaksi viidennen osion, nimeltään "Notified Body 0857".


Video Dating Montage
Video Dating Montage aloitti Omat Laitteet -klubilla live-uransa - ja miten aloittikaan! VDM tarjoili kolmihenkisenä miellyttävän kattauksen helppoa ja tanssittavaa kesäpoppia, josta löytyi kunnon koukkuja vaikka lohikalastajille jaettavaksi. Yhtyeen helposti lähestyttävä musiikillinen ilmaisu toi mieleen monet trendikkään ajattomat popyhtyeet ja kolmikon lyriikoissa oli monia hienoja ilmaisuja vähintään yhtä paljon kuin OL-historian upeimmissa aurinkolaseissa kesäfiilistä. Kappaleeksi yhtye valitsi blogiin toisena kuullun "Idiot" -nimisen viisun.

Esiintyjien välissä soitetut kappaleet:
---
Joakim - Drumtrax
---
Imatran Voima - Commando 12"
---
Kraftwerk - La Forme (Hot Chip remix)
---

Omat Laitteet #2 oli yli sadalla katsojallaan todellinen menestys, ja niinpä nyt OL-kollektiivilla onkin toiveissa kyseisen klubin vakiintuminen osaksi Tampereen kuukausittaista kulttuuritarjontaa. Elektronista klubia ei kuitenkaan pystytä järjestämään ilman artisteja, ja niinpä edelleen peräänkuulutetaan kaikkia innostuneita ilmoittautumaan osoitteeseen omatlaitteet@gmail.com jotta myös kesäkuussa klubi saadaan järjestettyä. Tässä kaupungissa on potentiaalia saada tämä tapahtuma pyörimään täydellä teholla mutta se vaatii harrastajien ilmaantumista paikalle esittämään omaa tuotantoaan.

Kiitos vielä kaikille, tiistai oli ikimuistoinen tapahtuma!

- Omat Laitteet-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti