maanantai 22. maaliskuuta 2010

Omat Laitteet 16.3.2010

Tiistaina 16.3. vietettiin ensimmäistä Omat Laitteet -iltaa. Iltaan oli ilmoittautunut kolme esiintyjää, jotka erosivat toisistaan siinä määrin että oli lupa odottaa onnistunutta iltamaa! Yleisöäkin paikalle oli saapunut siinä määrin, että uusi elektronisen musiikin open stage -klubi sai ensimmäisenä iltanaan arvoisensa startin ja nousi heti kerrasta kaupungin suurten musiikkitapahtumien joukkoon.


Aki Luoto toivotti illan aluksi kaikki esiintyjät ja katsojat tervetulleiksi nauttimaan mielenkiintoisista musiikkiesityksistä hyvässä seurassa. Tämän jälkeen areena ja lava annettiin artisteille, heidän esityksensä äänitettiin ja alla onkin kuvien ja äänen muodossa näytteitä näistä esityksistä.Vaarne
Vaarne by OmatLaitteet
Vaarne avasi Omat Laitteet -klubin historian ensimmäisen illan tarjoillen yleisölle "matkan aavikolle", kuten hän itse esityksensä aluksi totesi. Vaarnen kaksikymmenminuuttinen pyöri hienojen rytmien ja tunnelmien ympärillä - todellista musiikillista maalailua kuultiin useiden kappaleiden muodossa, niistä blogiin nostettiin esille toisena kuultu teos tästä musiikillisesta seikkailusta.Harlot's Ghost Harlot's Ghost by OmatLaitteet
Harlot's Ghost vei kuulijansa suurten mystisten vuorten luo - loihtien kitarallaan ja laitteillaan hienoja kokonaisuuksia spontaanisti yleisön edessä. Artistin teokset perustuivat akustisella kitaralla loihdittuihin äänimaisemiin, joita hän soitti laitteillaan livenä pyöritellen ja muokaten niitä suuriksi taidemaailmoiksi vieden ilmaisuaan kitaran ja yleisön reaktioiden mukaan edestakaisin tuossa äänen valtameressä. Tarjoilemamme näyte on viimeinen teos kolme teosta sisältäneestä "setistä".
Pointless Note Pointless Note by OmatLaitteet
Illan kolmantena ja samalla viimeisenä esityksenä kuultiin esitys syntikka-kone-hulina-kaksikolta nimeltä Pointless Note. Herrat olivat tuottaneet reilun vartin mittaisen vauhdikkaan kokonaisuuden, jossa monilta osin soittotaidon puutteet korvattiin äkäisellä sanomalla. Rumpukoneet ja syntetisaattorit jauhoivat ilmoille ärjyvää pauketta ja kieli tuntui olevan jossain määrin poskessa, mutta sitä tasapainotettiin erilaisin kantaaottavin samplein. Näyte on kolmiosaisen setin keskimmäinen osio.

Esiintyjien välissä soitetut kappaleet:
James Blake - Air & Lack Thereof
Ramadanman & Appleblim - Sous le sable
-----
Aphex Twin - Hedphelym
Aphex Twin - Delphium

Ilta oli kaikin puolin onnistunut sekä miellyttävä kokonaisuus ja toivottavaa onkin, että jatkoa klubille seuraisi. Tämän takia onkin ensiarvoisen tärkeää levittää tämän tapahtuman ilosanomaa ja saada seuraavalle suunnitellulle Omat Laitteet -illalle (20.4.) esiintyjiä ilmoittautumaan järjestäjille osoitteeseen omatlaitteet@gmail.com!

-OL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti