tiistai 9. maaliskuuta 2010

Omat Laitteet #1 - 16.3.2010

Omat Laitteet -illan esiintyjät:


Vaarne

Turkulainen 25-vuotias muusikko Ville Vaarne lisäilee elektroniseen pop-musiikkiinsa aineksia länsimaisen musiikkikulttuurin ulkopuolelta.

Viime aikoina hän on poiminut kiinnostavia soundeja esimerkiksi lähi-idän perinnemusiikista.
Vaarnen mielestä uusien vaikutteiden hankkiminen vieraista kulttuureista on välttämätöntä, jotta pop-musiikki säilyy tuoreena.

- Annan itselleni täyden vapauden yhdistää eri tyylilajien kiinnostavia puolia ja tehdä niistä omannäköistäni tulkintaa, Vaarne sanoo.

Vaarne kokee, että tällä toiminnalla on myös symbolinen merkitys.
Hän uskoo, että musiikin tavoin myös ihmisten on saatava liikkua vapaasti keinotekoisista rajoista piittaamatta. Vain siten voi syntyä uutta kulttuuria.

- Otetaan kaikki vieraat avosylin vastaan. Jos taloutemme ei kestä sitä, voimme leikata menoja esimerkiksi laukkauttamalla puolustusvoimat, Vaarne toteaa.


Harlot's Ghost

Harlot's Ghost soittaa minimalistista elektroa joka pohjautuu alkuperäistä open stage -konseptia kunnioittaen singer-songwriter-perinteeseen. Äänimaailmaa rakennetaan pääosin miehestä ja kitarasta lähtevien äänien ympärille ja niistä kudotaan modernin teknologian avulla improvisoiden uusia muotoja ja värejä. Varmaa on vain, että kappaleita ei kuulla samanlaisena toista kertaa.

Taustalla voi kuulla kenties kaikuja Thom Yorken sooloiluista, Four Tetin kellunnasta sekä Aphex Twinin ambientimmasta tuotannosta.


Pointless Note

Viime vuodet pääasiassa levylautasten takana viihtynyt Pointless Note (joku on kuullut myös kutsuttavan nimikkeellä Burnett & Cooper) esittää vaihteeksi omaa tuotantoaan. Kaksikon musiikki on seitsemän vuoden aikana harppaillut pitkät loikat industrialvaikutteisesta äänitaiteesta kohti selkeälinjaisempaa pop-estetiikkaa.

Tällä kertaa materiaalin sävy on jälleen pari astetta kokeellisemman ilmaisun suunnalla - unohtamatta kaksikon tuotannon läpileikkaavia teemoja, kuten kuivakkaa, itätamperelaista huumoria ja välillä lähes itseisarvoksi lipsahtavaa yhteiskunnallista herätystehtävää. Yksi asia on kuitenkin varma: namiskaa väännetään tosissaan!

Vaikutteita kaksikolla on niin paljon, että niiden laajempi listaaminen ei tunnu järkevältä.

1 kommentti:

  1. Oli mainio esiintyjäkaarti, esitykset tukivat toisiaan hienosti. Keikan jälkeen päässä kaikui "Jeesus puhui aikanaan Fariseuksesta" pitkälle yöhön. Harlot's Ghost toi mieleen ajoittain sekä Thom Yorkin että The Cinematic Orchestran, which was nice.

    VastaaPoista