torstai 22. heinäkuuta 2010

Omat Laitteet 20.7.2010

Kesäkuun jalkapallotauon jälkeen kokoonnuttiin heinäkuussa kolmanteen Omat Laitteet -iltaan. Kesäinen helleaalto oli hieman helpottanut otettaan armaasta kaupungistamme, mutta silti illan neljän esiintyjän ei tarvinnut palella hyytävässä ilmapiirissä vaan ravintolan oli pikemminkin vallannut jälleen viihtyisä lämmin ja luokseenkutsuva atmosfääri.

Illan artistit edustivat elektronisen musiikin kenttää arvostettavan laveasti, ja vaikka ajallisesti saatettiin illan tuoksinassa karata ohjeistusten tuolle puolen, niin silti esitysten taso oli jälleen miellyttävän monipuolisen mielenkiintoisen laaja. Ongelmaksi tällä kerralla koituivatkin enemmän järjestäjien ikävät vastoinkäymiset - hovivalokuvaaja sairastui juuri ennen tapahtumaa ja äänityslaite oli vahingossa asetettu äänittämään mikrofonien kautta. Voee...

Mutta nauhalle kuitenkin asioita saatiin ja yhden artistin kuvaajalta kuvia käyttöön, muista kännykkäkameralla taltioituina. Mikäli siis jollain on kuvia illalta ja haluaisi ne jakaa niin omatlaitteet@gmail.com olisi niille oiva osoite! SpaceMothersin kuvat by Sasu Riikonen. Artistien nimet toimivat linkkeinä yhteystietoihin.

Wojaz

Ensimmäiselle soolokeikalleen noussut Wojaz tarjoili Omat Laitteet -yleisölle täyteläisin soundein varustettua maalailua, jota hän höysti psykedeelisin puhein kasettimankastaan. Tämä syviin vesiin vienyt ristiretki kiskoi kokijansa syvälle syntetisaattoreiden ytimiin. Kuultavaksi valikoitui esityksen ensimmäinen osa.



Music Wonderland

Music Wonderland tuli ja pyyhkäisi kaiken alleen. Tuo yhden miehen kokoonpano osoitti miten musiikki elektronisessa muodossa on todella laaja käsite ja miten ilmaisu parhaimmillaan tapahtuu tietyssä tilassa ja tietyssä tilanteessa ilman suuria ennalta määriteltyjä rakenteita. Music Wonderlandin noisessa ja fyysisessä tekemisessä oltiin jo lähellä abstraktin ekspressionismin musiikillista puolta.




ernesto aeroflot

ernesto aeroflot toi kolmannen OL-illan kolmantena esiintyjänä "lauteille" pöydällisen klassisia syntetisaattoreita tarjoillen kuulijoille tripin takaisin kauas kaukaisuuteen kadonneisiin Miami Vice -aikoihin. Tätä kesäistä matkaansa he höystivät idm-vaikutteisilla nakutuksilla ja vinksahtaneilla rakenteilla. Mukaan oli myös saatu miellyttävä mini-rumpukone.



SpaceMothers

SpaceMothers toi illan viimeisenä esityksenä lauteille tapahtuman rajoilla olleen esityksen jossa ei foliota säästelty. Pitkälti improvisointiin perustunut tuotos perustui kahden kielisoittimen, microkorgin ja melodican väliselle vuoropuhelulle. Lopputuloksena oli paljon foliota ja rokahtavia maisemia.



Esiintyjien välissä soitetut kappaleet
---
LCD Soundsystem - 45:33 Part II
---
Add N To X - Little Black Rocks In The Sun
---
Skream - Rimz
Roots Manuva - Witness (One Hope) -Walworth Road Rockers Dub
---


Heinäkuinen ilta oli kaikkinensa vastoinkäymisistä huolimatta onnistunut, jatkossa järjestäjien pitää olla huolellisempia jotta tallennuksen suhteen ei tule ongelmia kuten tällä kerralla ja myös huolehtia klubin pituudesta - tällä kerralla esitykset karkasivat hieman ylipitkiksi. Kesällähän tällainen ei ole ongelma, mutta syksyllä kaikkien kannalta on miellyttävämpää mikäli tapahtuma pysyy sopivan tiiviinä.

Nyt sitten katseet kohti elokuuta; tähän mennessä on jo kolme ilmoittautumista iltaan joten vielä yhdelle on tilaa - oletko se sinä?!!

- Omat Laitteet -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti