sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Tulevien Omat Laitteet -iltojen esiintyjiä peräänkuulutetaan jälleen..

Kesäkuun mahdollinen Omat Laitteet -ilta on enää kahden viikon päässä (15.6.) ja esiintyjiä on ilmoittautunut huimat nolla kappaletta. Heinäkuun iltaan (20.7.) ilmoittautuneita löytyy tällä hetkellä yksi kappale, mutta molempiin toki tarvitaan vähintään kolme esiintyjää jotta illat järjestetään. Omat Laitteet -kollektiivi järjestää mielellään molemmat illat mikäli niihin löytyy tarvittava määrä esiintyjiä, eli sana kiertämään.

Lisäilmoittelua seuraa hyvissä ajoin illoista..

- Omat Laitteet -

torstai 20. toukokuuta 2010

Omat Laitteet 18.5.2010

Tiistaina 18.5. Artturissa vietettiin historian toista Omat Laitteet -iltaa. Edelliskuukauden esiintyjättömyys oli muuttunut täydeksi rosteriksi esiintyjiä valmiina täyttämään kuuntelijoidensa mielet ja kielet suurella äänitaiteella sekä koukuttavilla oivalluksilla. Yleisöä oli saapunut paikalle kaikki odotukset ylittävä määrä, joten illasta saattoi jo ennen ensimmäistäkään esitystä veikata todellista menestystä. Menestys illasta myös tuli, kiitos upeiden artistien sekä innostuneen yleisön.

Artisteja oli mukaan ilmoittautunut maksimimäärä, eli neljä kokoonpanoa. Nämä yhtyeet valitsivat esiintymisvuoronsa ilmoittautumisjärjestyksessä ja niinpä yleisö sai kuultavakseen mielenkiintoisen kattauksen uutta ja originellia elektronista musiikkia. Ohessa materiaalia jokaisesta esityksestä (artistien nimet toimivat yhteydenotto-linkkeinä):


Opal

Kolmijäseninen Opal aloitti toisen Omat Laitteet -illan tarjoten kuulijoille hauskan ja monipuolisen kattauksen ei-itseään-liian-vakavasti-ottavaa pop-musiikkia. Opalin musiikissa sulautuivat saumattomasti yhteen legendaaristen analogisyntikoiden omaperäinen pörinä ja positiivisella tavalla vinksahtanut luova ajattelu. Erityistunnelmaa esitykseen tuotiin sydämet sulattaneilla kissa-äänillä valkoisesta lelusyntikasta. Blogiin Opal valitsi kuultavaksi esityksen ensimmäisenä tulleen teoksen "Preparing for Take-Off".






I'm With Machine

I'm With Machine valtasi seuraavaksi Omat Laitteet -lavan mielenkiintoisella äänikudelmallaan joka muodostui monista erilaisista efektilaitteista ja itsetehdyistä äänilähteistä. Parikymmenminuuttinen noisematto laskeutui Artturin ylle tuoden mukanaan metelin ilosanomaa ja osoittaen samalla osaltaan kuinka monenlaista musiikkia voidaan OL-illoissa esittää. Blogiin valittiin äänikudelman loppuosa näytteeksi.






ARNREALM

ARNRealm nousi kolmantena kokoonpanona Omat Laitteet -lauteille vyöryttäen neljän soittajansa voimin runsaslukuiselle yleisölle hiottua ja monipuolisen leikittelevää tanssimusiikkia. ARNRealm oli miksannut kappaleensa yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi luoden musiikillisesta matkasta miellyttävää ylä- ja alamäkien kokonaisuutta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältäneeltä kokonaisuudelta yhtye valitsi blogiin kuultavaksi viidennen osion, nimeltään "Notified Body 0857".






Video Dating Montage
Video Dating Montage aloitti Omat Laitteet -klubilla live-uransa - ja miten aloittikaan! VDM tarjoili kolmihenkisenä miellyttävän kattauksen helppoa ja tanssittavaa kesäpoppia, josta löytyi kunnon koukkuja vaikka lohikalastajille jaettavaksi. Yhtyeen helposti lähestyttävä musiikillinen ilmaisu toi mieleen monet trendikkään ajattomat popyhtyeet ja kolmikon lyriikoissa oli monia hienoja ilmaisuja vähintään yhtä paljon kuin OL-historian upeimmissa aurinkolaseissa kesäfiilistä. Kappaleeksi yhtye valitsi blogiin toisena kuullun "Idiot" -nimisen viisun.





Esiintyjien välissä soitetut kappaleet:
---
Joakim - Drumtrax
---
Imatran Voima - Commando 12"
---
Kraftwerk - La Forme (Hot Chip remix)
---

Omat Laitteet #2 oli yli sadalla katsojallaan todellinen menestys, ja niinpä nyt OL-kollektiivilla onkin toiveissa kyseisen klubin vakiintuminen osaksi Tampereen kuukausittaista kulttuuritarjontaa. Elektronista klubia ei kuitenkaan pystytä järjestämään ilman artisteja, ja niinpä edelleen peräänkuulutetaan kaikkia innostuneita ilmoittautumaan osoitteeseen omatlaitteet@gmail.com jotta myös kesäkuussa klubi saadaan järjestettyä. Tässä kaupungissa on potentiaalia saada tämä tapahtuma pyörimään täydellä teholla mutta se vaatii harrastajien ilmaantumista paikalle esittämään omaa tuotantoaan.

Kiitos vielä kaikille, tiistai oli ikimuistoinen tapahtuma!

- Omat Laitteet-

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Toinen Omat Laitteet -ilta onnistuneesti takana!

Toukokuun Omat Laitteet -iltama vietettiin eilen ja tapahtuma oli todella onnistunut! Kolminumeroinen yleisömäärä sai nautittavakseen neljä viihdyttävää, mutta sopivan erilaista esitystä neljältä mielenkiintoiselta esiintyjäpoppoolta. Tunnelma oli katossa ja sopivan kesäisen kuuma koko illan ajan, kiitos osallistujille.

Piakkoin seuraa laajempi kertomus illasta kuvineen ja äänitteineen, mutta jo nyt täytyy kuuluttaa uusien esiintyjien perään, sillä kesäkuun ilta lähestyy jo horisontissa (15.6.) ja siihen kaivataan esiintyjiä - ilman niitähän tämä touhu ei toimi. Täkynä mainittakoon että esiintyjät saavat valita esiintymisvuoronsa ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea!

Maksimimäärä akteja yhtä iltaa kohti on neljä, eli senkin takia kannattaa varata oma paikka nopeasti.

Seuraavassa vielä Omat laitteet -speksit tuleville esiintyjille:

- mikseriin maksimissaan 3xStereo-liitäntä ja 3xMono-liitäntä
- laitteiden on mahduttava yhdelle pöydälle
- n. 20 min setti
- ei muita rajoitteita

Jos kysyttävää, ei kun meiliä osoitteeseen omatlaitteet@gmail.com.


Väsynyt mutta iloinen,
Aki / Omat Laitteet

torstai 13. toukokuuta 2010

Omat Laitteet #2 - 18.5.2010

Omat Laitteet -illan esiintyjät:


Opal


Opalin musiikin kasvuympäristöstä löytyy piuhoja, syntetisaattoreita,
rumpukone, yhtyeen kolme jäsentä ja kupilliset
teetä. Improvisaation ja sähkökatkosten synnyttämän inspiraation kautta
syntyy äänikudelmia, joille yhteistä on rytmit
ja muhkea basso.


I'm With Machine

I´m with Machine on kahden tamperelaisen könsikkään muodostama duo, joka esittää eloelektronista taidepörinää ja se tulee sun kellarista.
Kaikenlaisilla laitteilla saa kaikenlaisia ääniä tehtyä ja me teemme sen elektroakustisilla elementeillä. Nautimme jokapäiväisten äänien hyödyntämisestä kun kyse on new wave of post-coren uudesta tulemisesta.
Kannattaa muistaa, että musiikki on vain ihmisen järjestelemää ääntä.


ARNRealm

ARNRealm-koalitio on perustettu vuonna 2000 yleisen kokeellisuuden ja häröilyn ilmaisukanavaksi. Nykyiset jäsenet Apecca, Buicco, Clinga ja Jaacco suoltavat "arnin" kuuloista tavaraa jota luodaan sekä yhdessä että erikseen. Arni on monipuolista, yksinkertaista, surinaa, pörinää ja sellouttia, joka kuulostaa kaikilta musiikkityyleiltä.


Video Dating Montage

Video Dating Montage on juuri sitä, mitä nimestä voi päätellä: helppoa, mutta sitäkin tarttuvampaa elektronista poppia. VDM koostuu kahdesta syntetisaattorista, niiden soittajista, laulajasta ja läppäristä. Biisejä on joka lähtöön ja tyylit on hallussa telemarkista lähtien.

tiistai 11. toukokuuta 2010

Omat Laitteet #2 (18.5.2010)

Kuukauden tauon jälkeen Omat Laitteet -klubi palaa toista kertaa vavisuttamaan Tamperelaista kulttuurikenttää. Tällä kertaa ihmisten tunteista ja musiikillisista koukuista vastaavat kolme ryhmittymää, jotka kukin omalla panoksellaan luovat tuosta tiistai-illasta unohtumattoman ja ainutkertaisen kokemuksen. Jälleen musiikkityylien suhteen ei ole asetettu mitään rajoitteita ja niinpä onkin mielenkiintoista kuulla millainen tarjonta meitä kuulijoita odottaa.

Tiistain 18.5. varmistuneet esiintyjät:

-ARNRealm-koalitio
-I´m with Machine
-Opal
-Video Dating Montage
(jokaisella esiintyjällä on n. 20 minuuttia esiintymisaikaa - mitään muita rajoituksia ei ole)

Esiintyjien esittelyt tulevat Omat Laitteet -tapahtuman blogiin omatlaitteet.blogspot.com lähipäivinä, ja tapahtuman jälkeen blogiin tulee tallenteita ja kuvia esiintymisistä sekä illasta mikäli ei päsee mukaan.

Nyt laitetaan pyörä pyörimään ja vakiinnutetaan tämän tapahtuman paikka kaupungin kulttuuritarjonnassa! Kutsut leviämään ja ravintola täyteen aivan kuten ensimmäiselläkin kerralla!

Ensi kuussa Omat Laitteet -klubi viettää kesälomaa MM-kisojen takia..

Facebook-event: http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=118348954862363

tiistai 4. toukokuuta 2010

Toukokuun Omat Laitteet

Toukokuun Omat Laitteet -ilta näyttää huomattavan todennäköiseltä ja voisi jopa sanoa varmalta, sillä tähän mennessä on tullut jo kaksi ilmoittautumista. Näiden kahden lisäksi tilaa on vielä kahdelle esitykselle, ja koska Omat Laitteet tämän tiedon mukaan viettää muutenkin kesäkuussa taukoa MM-kisojen viedessä järjestäjien kaiken ajan, niin nyt on hyvä tilaisuus ilmoittautua ja olla samalla viemässä oman pienen kaupunkimme kulttuuritarjontaa eteenpäin!

Tapahtumahan siis on ennakkoilmoittautumisiin perustuva ja niinpä tulevat esiintyjät myös esitellään tässä blogissa ennen Omat Laitteet -iltaa 18. päivä kuluvaa kuuta, eli mikäli et ole tulossa esiintymään niin pyörähdä tämän sivuston kautta ennen saapumista paikalle jos haluat tietoa esiintyjistä ja tule täyttämään sankoin joukoin Artturi sekä nauttimaan mielenkiintoisesta elektronisesta musiikista!

-Omat Laitteet -kollektiivi