torstai 23. syyskuuta 2010

Omat Laitteet #5 videokooste

Suuren raportin valmistelua odotellessa ohessa ODMsysin kuvaama perinteinen videokooste tapahtumasta..

OL#5, over and out

Omat Laitteet valtasivat jälleen kuun kolmantena tiistaina Artturin lavan, tällä kertaa kolmen toisiaan täydentävän esiintyjän voimin. Tarjolla oli, muun muassa, tyylipuhtaaksi hiottua ja melodista housepoljentaa, pyöräilykypärädronea, sivistynyttä monologia Emerson, Lake & Palmerin kiertuekokoonpanoista (!?), galaktisten laivastojen taisteluääniä, raastinrautaa sekä visuaalein maustettua tarkovskimaista stalkkerointia. Juuri niitä elementtejä, joita Omien Laitteiden vain voi kuvitella tuottavan. Kauttaaltaan ilta onnistui jälleen mainiosti. Ja kuten odottaa sopi, oli yleisöä kerääntynyt jälleen sankoin joukoin Artturin itäsiipeen. Kiitos esiintyjien lisäksi myös teille!

Kuva- ja äänimateriaalia sekä tarkempaa reportaasia illan kulusta on jälleen piakkoin luvassa. Sitä odotellessa asetetaan jälleen etsintäkuulutus uusista esiintyjistä. Seuraavan iltaman (19.10.) järjestämiseksi tarvitaan jälleen kolme esiintyjää, joten ilmoja ja kysymyksiä sähköpostitse osoitteeseen omatlaitteet@gmail.com. Hopi hopi! Speksit esiintyjille tuttuun tapaan:

- mikseriin maksimissaan 3xStereo-liitäntä ja 3xMono-liitäntä
- laitteiden on mahduttava pääosin yhdelle pöydälle (noin 2x1 metriä)
- n. 20 min setti
- vain elektronista ilmausta; kikulikitarasankarit älköön vaivautuko
- ei genrerajoitteita

Lokakuun iltaman järjestäminen on vielä epävarmaa, sillä ilmoittautumisia ei toistaiseksi ole. Jos tuntee halua esiintymään, mutta ei vielä usko saavansa konseptiaan hiotuksi lokakuun iltamaan, voi myös marraskuun iltamaan (16.11.) ilmoittautua. Pysykää kanavalla!

tiistai 14. syyskuuta 2010

OL#5: esiintyjäesittelyt

Tulevan tiistain (21.9.) esiintyjät esiteltynä toistaiseksi satunnaisessa järjestyksessä:

Heli-Kopter
Kahden miehen noise/ambient-pumppu Heli-Kopter lähestyy soittimiaan parhaiten osaamallaan tavalla eli väärin. Kappaleissa kuullaan mm. ruuvisheikkeriä, elektronisessa musiikissa kivijalan aseman saavuttanutta Casio-kosketinsoitinta ja parhaita alle 20 euron pedaaleita, unohtamatta shokeeraavan tavallisia mutta oudon kuuloisia instrumentteja kuten kitaraa [tästä neuvotellaan, OL huom.]. Vaarallisten soundien vastapainoksi bändi pyrkii pitämään meiningin turvallisena.

Jane 8
Jane 8 kanavoi musiikkinsa galaktisen kiitoradan tuolta puolen, missä aurinkotuulet kantavat saha- ja kanttiaaltoja tulevaisuuden aamunkoittoon. Suurimmat vaikutteet "janekasin" ilmaisuun tulevat ysäritrancesta, kasarisaundeista, avaruusambientista ja pelimusiikista. Avainasemassa ovat tinkimätön melodisuus sekä hempeilyn ja jämäkkyyden sulava liitto.

Valmet Children
Demoscene-kulttuurista ammentava Valmet Children on erikoistunut kokeellisiin audiovisuaalisiin näytöksiin, joissa yhdistyy uusin teknologia, luova tietokoneohjelmointi, visuaalisuus ja improvisaatio. Musiikissamme yritämme usein hyödyntää elektronisten soittimien ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita ei voi helposti tuottaa perinteisillä soittimilla. Live-esiintymisissämme käytämme aina reaaliaikaisesti ja osittain improvisoiden luotua kuva- ja äänimateriaalia. Näin jokainen esiintymisemme on ainutlaatuinen.

---

Kuten tähänkin asti, on jälleen syytä esittää tuttu kysymys: onko edes teoreettisesti mahdollista, että tämän kattauksen tohtisi missata? Kaikki joukolla tiistaina Artturiin, äänivallit taas liekeissä kello 20 alkaen.

- OL -

maanantai 13. syyskuuta 2010

Omat Laitteet #5 - 21.9.

Omat laitteet valtaavat jälleen Artturin sympaattisen lavalle reilun viikon kuluttua. Näillä näkymin OL kohtaa alati hämärtyvän ja pimenevän syksyn kolmen esiintyjän ja kokoonpanon voimin. 21.9. Tuttuun tapaan kello 20 alkaen käynnistyvän spektaakkelin tarjoavat ylpeästi:

- Heli-kopter
- Valmet Children
- Jane 8

Luvassa on jälleen genrerajoja venyttävä, taatusti mielenkiintoinen ja raikkas kattaus elektronista ilmausta - unohtamatta visuaalisia mausteita. Artistiesittelyt päivitetään kyseiselle lepakkokanavalle lähiaikoina.

Tule paikalle näkemään ja kokemaan jotakin, mistä et varmasti pääse muilla klubeilla osalliseksi. Luvassa totuttuun tapaan vaaran tuntua, vaihtosähkön sirinää ja visuaalisia helmiä! Älä ole maybe, ole yes!

- OL -